Buitenlandse kaas

Op het gebied van Buitenlandse kazen hebben wij oa. een prachtige assortiment AF-kazen.

Pure, ambachtelijke kazen met karakter gemaakt volgens een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar al te vaak unieke specialiteiten die niet te evenaren zijn in smaak. Van deze zorgvuldig en met liefde bereide kazen selecteerden wij voor u een 10-tal specialiteiten onder het garantielabel AF!

Stuk voor stuk kazen die door de zorgzaamheid van de boer en volledige inzet van de kaasmaker al volkomen uniek zijn! Maar bovenal kazen die door een intensieve ‘affinage’ het garantielabel AF! mogen dragen. AF! staat voor het aanrijpen (=affineren) van deze kazen onder de juiste omstandigheden. Dit houdt in dat alle kazen na aankoop direct consumptiegeschikt zijn.

Na de uiterst strenge selectie door onze Maître Fromager bij de producent van deze kazen begint het werk pas echt.... ‘affinage’. Hetgeen het conserveren en rijpen van kazen inhoudt, zodat deze consumptiegeschikt zijn. Of zoals onze Franse broeders dat zo mooi in één woord zeggen  ‘À point’, een kaas die precies op het goede moment van rijping is...

Temperatuur, luchtvochtigheid, wassen en keren van de kazen, het zijn allemaal zaken die van groot belang zijn voor een zo optimaal mogelijk product. Maar het allerbelangrijkste is en blijft de liefde voor het mooie product kaas. AF!-kazen zijn daarmee de kazen voor mensen die van de goede dingen in het leven houden, zowel de amateur als de serieuze fijnproever.